Christian Eriksen en Toby Alderweireld zitten niet in de selectie van Ajax, dat het zondag in de Euroborg opneemt tegen FC Groningen.

Beide spelers zijn bezig met het afronden van een transfer. Eriksen is op weg naar Tottenham Hotspur, terwijl Alderweireld waarschijnlijk op korte termijn tekent bij Atlético Madrid.

Siem de Jong ontbreekt nog steeds bij de Amsterdammers wegens zijn klaplong. Mike van der Hoorn, Davy Klaassen en Stefano Denswil zitten wel in het keurkorps.

Ajax heeft na vier speelrondes zeven punten verzameld en staat daarmee vierde. FC Groningen bezet de zevende plek met ook zeven punten.

Zeefuik

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi kan geen beroep doen op Michael de Leeuw. De middenvelder annex aanvaller heeft nog te veel last van een enkelblessure. Daarnaast ontbreken in de Euroborg Krisztian Adorjan en Timo Letschert vanwege een schorsing. Zij kregen vorige week allebei rood tegen Go Ahead Eagles.

Of Género Zeefuik wel kan meespelen is niet zeker. Zaterdag wordt bekeken of de spits inzetbaar is. De al langer geblesseerden Henk Bos en Nick Bakker zijn er sowieso niet bij, evenals de disciplinair gestrafte Lorenzo Burnet.

Volg al het transfernieuws in de rubriek Transfertumult