Ajax en Atlético Madrid hebben donderdag overeenstemming bereikt over de transfer van Toby Alderweireld.

De 24-jarige Belgische verdediger is zelf voor het grootste gedeelte ook al akkoord met de Spaanse club, zo bericht De Telegraaf.

Het is nog niet bekend hoeveel Ajax zal ontvangen voor Alderweireld, maar het is in elk geval meer dan de 4,5 miljoen euro die Atlético in eerste instantie had geboden.

Liverpool bracht eerder deze week nog een bod van 5,5 miljoen euro uit op de Belg, maar liet donderdag niets meer van zich horen.

Alderweireld is de tweede basisspeler die vertrekt bij Ajax, kort voor het verstrijken van de transferdeadline. Christian Eriksen is op weg naar Tottenham Hotspur. De Deen moet alleen zelf nog tot een akkoord komen met de Premier League-club nadat Ajax en de Spurs het eens zijn over een transfersom van ongeveer twaalf miljoen euro.

De Boer

Coach Frank de Boer van Ajax ging donderdag tijdens een persconferentie al in op het vertrek van Eriksen en Alderweireld.

"Het is interessant om te zien hoe de spelersgroep dit opvangt'', stelde de coach.

''Ik praat met de spelers dat dit staat te gebeuren. We gaan twee persoonlijkheden missen. Wie gaat daarin stappen? Dat zal vanuit de groep zelf moeten komen. Ik ga geen hints geven hier, dat doe ik in de groep.''

De Boer zei de kans niet groot te achten dat Alderweireld zondag bij de selectie zit voor het duel met FC Groningen. 

Volg al het transfernieuws in de rubriek Transfertumult