De wedstrijd tussen AZ en het Griekse Atromitos in de laatste voorronde van de Europa League is donderdagavond gestaakt.

Het duel werd na ongeveer een uur spelen stilgelegd omdat er een brandje was uitgebroken in het stadion van de Alkmaarders.

Fans werd verzocht het stadion te verlaten toen er flink wat rookontwikkeling ontstond boven een van de zijdes.

Door de brand viel automatisch ook de stadionverlichting uit, waarna werd besloten het calamiteitenplan in werking te stellen.

Dat betekende dat het stadion volledig moest worden ontruimd. De brandweer was snel ter plaatse. Voor zover bekend zijn er geen mensen gewond geraakt. 

Volgens de UEFA-regels moest de wedstrijd binnen een half uur worden hervat. Dat bleek niet mogelijk, waardoor het duel definitief werd stilgelegd. Niet veel later besloot de Europese voetbalbond dat de wedstrijd vrijdagochtend om 11.00 uur al zal worden uitgespeeld, dus nog vóór de loting voor de groepsfase. 

Omdat AZ vrijdag nog in actie komt, is het eredivisieduel van komende zondag tussen AZ en Vitesse verplaatst van 14.30 uur naar 16.30 uur.

Rode kaart

AZ stond op het moment van staken met 1-0 achter. De Alkmaarders wonnen de heenwedstrijd in Griekenland met 3-1.

Het elftal van trainer Gertjan Verbeek speelde donderdagavond lange tijd met tien man tegen Atromitos doordat Markus Henriksen al in de eerste minuut de rode kaart had gekregen. Omdat doelman Esteban na twintig minuten een strafschop stopte, bleef het nog even 0-0. 

In de 53e minuut zette Dimitrios Papadopoulos de gasten alsnog op voorsprong. Enkele minuten later moest het duel worden gestaakt.