KNSB-voorzitter Doekle Terpstra is teleurgesteld in de uitspraken van Sven Kramer. De topschaatser haalde eerder op de dag uit naar het bestuur van de KNSB en naar de bewindvoerder die binnen de schaatswereld al langer onder vuur ligt vanwege zijn optreden rondom de gunning voor de nieuw te bouwen ijshal.

"Dit gaat alle perken te buiten en is een gedrag dat niet bij een kampioen past", laat Terpstra via een persbericht weten.

"Ik nodig Sven bij deze uit contact met mij op te nemen om op korte termijn een afspraak te maken."

Competent

Kramer haalde eerder op de dag niet eens zozeer uit naar de persoon Terpstra, maar vooral naar het volledige bestuur van de KNSB. Daarover stelde de olympisch kampioen van de vijf kilometer dat er mensen in zitten die 'gewoon niet competent genoeg zijn'.

Over de voorzitter van de KNSB zei Kramer wel dat het mogelijk een goed teken richting de rest van het bestuur te zijn als hij was weggestuurd. "Natuurlijk is het maar de vraag of Terpstra wegsturen dé oplossing is. Maar je moet toch ergens beginnen? Nu moddert het weer door."

Vertegenwoordigd

In het persbericht van de KNSB wijst Terpstra erop dat er, vanwege de afwezigheid van Kramer en Mark Tuitert, twee ex-schaatsers aanwezig waren bij de Ledenraad van woensdagavond. 

"Beiden hebben als vervangers van Kramer en Tuitert, die lid zijn van de Ledenraad, ingestemd met de voortgang van de procedure rondom de aanwijzing van de Topsport Trainingsaccommodatie voor de schaats- en skatesport en het vertrouwen in mij als voorzitter uitgesproken."

Terpstra stelt dat beide ex-schaatsers de gehele avond in sms-contact stonden met Kramer en namens hem hun oordeel hebben gegeven. Kramer zelf gaf aan een ander geluid te hebben gegeven als hij aanwezig zou zijn geweest. De schaatser is, net als Tuitert, momenteel in trainingskamp en besloot daarom niet af te reizen naar de bondsburelen.

Kramer haalt uit naar KNSB