De als vierde geplaatste Sara Errani is donderdag uitgeschakeld op de US Open. In het Italiaanse onderonsje tegen Flavia Pennetta dolf zij in twee sets het onderspit; 6-3 en 6-1.

Errani bereikte vorig jaar nog de halve finales op het laatste Grand Slam van het seizoen.

Pennetta bleek vooral beter te zijn in het benutten van de breakkansen. Maar liefst zes van de zeven mogelijkheden werden benut terwijl Errani slechts twee van de negen breakkansen aangreep. 

Jelena Jankovic heeft zich simpel geplaatst voor de derde ronde. De Servische was op Flushing Meadows veel te sterk voor haar Russische opponente Alisa Kleybanova; 6-3 en 6-2.

Na in de eerste set het verschil te hebben gemaakt met een enkele break liep de als negende geplaatste Jankovic in de tweede set snel uit naar een 4-0 voorsprong. 

De voormalig nummer één van de wereld liet daarna de teugels vieren en moest toezien hoe Kleybanova zelfs iets terugdeed door voor het eerst in de wedstrijd door haar service heen te breaken. Daarna gooide Jankovic het tempo weer omhoog en zette ze de Russische alsnog opzij. 

Lisicki

Ook de als 25ste geplaatste Kaia Kanepi bereikte de derde ronde. Zij zette in twee sets de Slowaakse Anna Schmiedlova opzij; 6-4 en 6-1.

De Duitse Sabine Lisicki (16e van de plaatsing) ging eveneens simpel verder na een 6-2, 6-3 overwinning op de Argentijnse Paula Ormaechea. Voor de Roemeense Sorana Cirstea (19) zit de US Open erop na een 5-7, 1-6 nederlaag tegen de Japanse Kurumi Nara.