Michael Morkov heeft donderdag de zesde etappe in de Ronde van Spanje op zijn naam gebracht.

De Deense sprinter toonde zich in Cáceres de snelste van het peloton, dat in de laatste meters de eenzame vluchter Tony Martin overvleugelde.

Maximiliano Richeze eindigde als tweede, voor Fabian Cancellara. Vincenzo Nibali behield de rode leiderstrui.

Martin demarreerde vanuit het vertrek in Guijuelo en begon aan een indrukwekkende solo die uiteindelijk de volle 175 kilometer lange etappe zou duren.

Hij fietste een voorsprong van meer dan zeven minuten bijeen, waarop het peloton serieus aan de achtervolging begon. Langzaam maar zeker werd de achterstand steeds kleiner, maar in de laatste kilometers leek het erop dat Martin het toch zou redden.

Cancellara

De tweevoudig wereldkampioen tijdrijden hield lang een marge van zo'n tien seconden vast en kon de zege ruiken, tot zijn voorganger in de regenboogtrui op driehonderd meter aan een lange sprint begon. Cancellara leidde een handvol renners naar het achterwiel van 'der Pantzerwagen', die zich vlak voor de streep gewonnen moest geven.

De Deense kampioen Morkov, ook actief in het baanwielrennen, zat uitstekend bij Cancellara in het wiel en kon diens voorwerk afmaken. Ook Richeze ging de Zwitser nog net voorbij. In de top van het klassement vonden geen verschuivingen plaats.

Bekijk alle klassementen