Zakaria Bakkali is opgenomen in de selectie van België voor het WK-kwalificatieduel met Schotland van komende maand.

De zeventienjarige aanvaller miste de voorbije wedstrijden van PSV omdat hij in de aanloop naar de oefeninterland tegen Frankrijk van eerder deze maand een blessure opliep.

Bakkali moet nog altijd kiezen of hij voor België of voor Marokko uitkomt. Als de buitenspeler zijn opwachting maakt tegen Schotland, kan hij niet meer switchen.

Alderweireld

Ajacied Toby Alderweireld, die in de belangstelling staat van Atlético Madrid, zit ook in de selectie van de Belgische bondscoach Marc Wilmots.

België leidt na zeven wedstrijden de dans in poule A van de Europese zone van de WK-voorronde. De 'Rode Duivels' koesteren een voorsprong van drie punten op Kroatië.

Geen risico

''Hij heeft mij nog niets laten weten wat betreft zijn definitieve beslissing'', aldus Wilmots. ''Bakkali heeft dinsdag getraind bij PSV, gisterenavond heeft hij in het Champions League-voorrondeduel tegen Milan uit voorzorg niet gespeeld. We verwachten hem maandag bij onze ploeg en dan evalueren we zijn blessure. We zullen in elk geval geen risico nemen met hem".

In de verdediging moet Wilmots een oplossing zoeken nu Vincent Kompany uit de roulatie is. De speler van Manchester City heeft eveneens last van een liesblessure. ''Ik heb veel mogelijkheden in deze kern om Vince te vervangen. Hij komt zeker naar de wedstrijd kijken en moet zich nu focussen op het duel met Kroatië."