Celtic heeft zich woensdag op het nippertje ten koste van Sjachter Karaganda geplaatst voor de groepsfase van de Champions League.

Bekijk de beelden van Celtic - Sjachter Karaganda

Bekijk de beelden van Real Sociedad - Olympique Lyon

Bekijk de beelden van NK Maribor - Viktoria Pilsen

James Forrest zorgde met een doelpunt in blessuretijd voor verlossing bij de Schotse fans. Zijn treffer betekende de 3-0, waardoor de eerdere 2-0 nederlaag in Kazachstan werd weggepoetst.

Kris Commons had de thuisploeg, waar Derk Boerrigter op de bank bleef en Virgil van Dijk in de laatste seconden mocht invallen, op voorsprong gezet. Net na rust zorgde Georgios Samaras voor de 2-0.

Het duel leek op een verlenging af te stevenen, totdat Anthony Stokes in blessuretijd Forrest bediende. Die verschalkte doelman Aleksandr Mokin met een geplaatst schot.

Sociedad

Ook Real Sociedad heeft zich geplaatst voor de groepsfase van het 'miljoenenbal'. De Spaanse formatie won na de uitwedstrijd ook thuis met 2-0 van Olympique Lyon.

De Mexicaanse spits Carlos Vela scoorde twee keer. Hij kopte halverwege de tweede helft raak uit een hoekschop, waarna hij in blessuretijd de 2-0 maakte.

Ook Viktoria Pilsen is donderdag vertegenwoordigd bij de loting voor de groepsfase. De Tsjechen rekenden af met het Sloveense Maribor.

Stanislav Tecl maakte al na drie minuten de 0-1. Dat bleek het enige doelpunt van de avond. Thuis had Viktoria al met 3-1 gewonnen.

Zenit

Eerder op de avond plaatste Zenit Sint-Petersburg zich op overtuigende wijze voor de groepsfase.

De Russische club won ook het tweede duel met Paços de Ferreira met gemak: 4-2. Vorige week had Zenit in Portugal al met 4-1 gewonnen.

De ploeg van de Italiaanse trainer Luciano Spalletti is de laatste jaren een vaste waarde in de Champions League. Na de 4-1 van vorige week maakte Zenit er woensdag voor eigen publiek tegen Paços de Ferreira een feestje van.

De Portugese aanvaller Danny scoorde twee keer, de andere doelpunten kwamen van Aleksandr Boecharov en Andrei Arsjavin, die een strafschop benutte. Manuel José en Carlão deden wat terug namens de Portugezen.

Lees alles over de Champions League op NUsport