PSV ontbreekt wederom een jaar in de Champions League. De ploeg van trainer Phillip Cocu moest woensdag tijdens de return in San Siro buigen voor AC Milan: 3-0.

Bekijk de samenvatting van AC Milan - PSV

Na de 1-1 van vorige week in Eindhoven miste PSV te veel kansen om voor een stunt te zorgen in de Milanese voetbaltempel.

PSV had maar wat graag het eeuwfeest van zaterdag in willen gaan als deelnemer aan de lucratieve Champions League.

Het elftal van Cocu wist dat het daarvoor minimaal één keer zou moeten scoren in San Siro, maar verzuimde de kansjes die het creëerde te verzilveren. Zo kreeg Tim Matavz de bal in de achtste minuut met het hoofd niet langs de Italiaanse doelman Christian Abbiati.

Een minuut later liet Kevin-Prince Boateng aan de andere kant zien hoe het wel moet. De aanvaller kreeg op twintig meter van het doel wat ruimte en passeerde Jeroen Zoet met een harde schuiver in de hoek: 1-0.

Effectief

Het typeerde misschien wel het verschil tussen AC Milan en PSV. Net als vorige week gaven de Italianen het jonge elftal van Cocu het idee dat er wat mogelijk was. Zodra het er echter op aan kwam, waren de Milanese sterren dodelijk effectief.

In Eindhoven bracht PSV de 'Rossoneri' voor rust met flitsend combinatievoetbal nog aan het wankelen, maar in Milaan kwamen de Eindhovenaren tekort om de thuisclub pijn te doen.

PSV moest het vooral hebben van schoten van afstand. Adam Maher dwong Abbiati met een knal van 25 meter tot een redding, Memphis Depay schoot de bal een meter naast. Vlak voor rust zeilde een voorzet van Jetro Willems op de lat.

Wijnaldum

In de eerste minuut na rust kreeg PSV dé kans om op gelijke hoogte komen. Aanvoerder Georginio Wijnaldum stond plotseling oog in oog met Abbiati, maar hij schoot de bal hard op het been van de Italiaanse doelman. Juist zulke momenten maken het verschil tussen voetballen in de Champions League of Europa League.

Amper tien minuten later besliste Mario Balotelli het tweeluik in het voordeel van Milan. De flamboyante Italiaan toonde zich een echte spits toen de bal via het hoofd van Philippe Mexès voor zijn voeten was gekomen: 2-0.

Tegen beter weten in probeerde PSV het daarna nog wel, maar steeds lag Abbiati in de weg of misten de schoten de juiste richting. Boateng maakte er aan de andere kant zelfs nog 3-0 van. Daardoor moeten de Eindhovenaren zich voor het vijfde jaar op rij tevreden stellen met de Europa League.