De ledenraad van de nationale schaatsbond KNSB heeft woensdag unaniem de steun uitgesproken voor voorzitter Doekle Terpstra.

Dat deelde Roel Dekker van het Gewest Overijssel mee namens de bond. Terpstra ziet daardoor voldoende ruimte om in zijn huidige functie verder te gaan bij de KNSB.

De positie van Terpstra stond onder druk nadat het AD zaterdag een analyse rond de gunning aan de nieuw te bouwen ijshal voor het topschaatsen had gepubliceerd.

Daarin werd gesuggereerd dat Terpstra intern akkoord was met de gunning aan Almere om daar de Icedôme te laten verrijzen, terwijl hij naar de buitenwereld andere geluiden liet horen.

Er werd onder meer beweerd dat Terpstra het bondsbestuur en de ledenraad een 'rad voor de ogen zou hebben gedraaid'. ''Dat wordt door de ledenraad unaniem van de hand gewezen. Ook de integriteit van de voorzitter wordt door beide partijen op geen enkele manier in twijfel getrokken'', aldus Dekker.

Terpstra ziet daardoor voldoende kansen om het te voeren beleid door te zetten. ''We hebben pittig gediscussieerd, maar wel open en fair'', liet de 57-jarige bestuurder weten. ''Ik kan me goed voorstellen dat de situatie veel emoties los heeft gemaakt. Net als dat partijen en personen het met ons oneens zijn. Maar we kijken nu vooruit.''

De hele kwestie is de Fries echter niet in de koude kleren gaan zitten. ''Ik heb nog nooit zo nadrukkelijk een mes in mijn rug gevoeld als toen ik het artikel in het AD las'', aldus Terpstra. 

De voorzitter wilde niet zeggen wie hem die spreekwoordelijke dolksteek heeft toegebracht. ''Ik doe niet aan dat spelletje mee. Ik ben ontzettend blij dat de ledenraad zo'n grote steun voor me heeft uitgesproken.''