Michael Matthews heeft woensdag de vijfde etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Australiër was na een rit over ruim 174 kilometer tussen Sober en Lago de Sanabria de snelste in de massasprint.

De Argentijn Maximiliano Richeze kwam als tweede over de streep, voor Gianni Meersman uit België.

Tijdens de vierde etappe behaalde Matthews al een ereplaats. In Fisterra werd de renner van Orica-GreenEdge derde.

Vincenzo Nibali blijft de leider in het algemeen klassement. De Italiaan, die eerder dit jaar de Giro won, koestert een voorsprong van drie seconden op zijn naaste belager Chris Horner.

Een groep van vijf renners, zonder gevaarlijke mannen voor het klassement, kreeg van het peloton de ruimte om de etappe te kleuren.

Met nog zo'n honderd kilometer te gaan, hadden de vluchters nog meer dan tien minuten voorsprong, waardoor de sprintersploegen alles moesten geven om de vijf te grijpen.

Uiteindelijk gaven de Fransman Arnaud Courteille en de Belg Jurgen van de Walle zich op zo'n 3,5 kilometer voor de eindstreep als laatsten gewonnen, waarna Matthews, die vorig jaar nog voor Rabobank reed, zich in de eerste massasprint van de Vuelta van dit jaar de snelste toonde.

Het is de derde seizoenszege voor de 22-jarige Australiër. Eerder won hij twee etappes in de Ronde van Utah.

Bauke Mollema werd twaalfe in de etappe en handhaafde zich zo op de veertiende plek in het klassement. Ook de andere toppers die meestrijden om de rode trui kwamen zonder schade de dag door.

Bekijk alle klassementen