Manager André Villas-Boas van Tottenham Hotspur heeft woensdag voor het eerst erkend dat Gareth Bale zeer waarschijnlijk de overstap maakt naar Real Madrid.

"Dit is een droomtransfer voor hem", aldus de Portugese coach woensdag op een persconferentie. "De kans is zeer groot dat we mee zullen werken aan de grootste transfer in het voetbal. Het kan nu heel snel gebeuren."

Bale (24) wordt mogelijk de duurste voetballer aller tijden; Spaanse en Engelse media hebben het al weken over een transfersom die tussen de negentig en honderd miljoen euro ligt.

Het huidige record is in handen van Cristiano Ronaldo, voor wie Real Madrid in 2009 liefst 94 miljoen euro overmaakte naar Manchester United.

Bale miste de competitiestart van Tottenham Hotspur wegens een voetblessure. 

Boete

De afgelopen dagen ontbrak hij om onbekende redenen op de training van de Londenaren. Villas-Boas overweegt de Welshman hiervoor te beboeten.

"Hij is nu betrokken in een grote transfer en als alles rond is, wensen we hem het beste. Het is echter wel een feit dat het niet van correct gedrag getuigt om niet op te komen dagen op de training."

Volg al het transfernieuws in de rubriek Transfertumult