Ajax en Tottenham Hotspur zijn in onderhandeling over een transfer van Christian Eriksen, terwijl de Amsterdammers ook moeten vrezen voor een vertrek van Toby Alderweireld.

Er is nog wel een flink verschil tussen vraag en aanbod aangaande Eriksen.

De Spurs zouden een bedrag van bijna acht miljoen euro hebben geboden, terwijl Ajax vijftien miljoen euro verlangt voor de 21-jarige middenvelder.

Eriksens contract in Amsterdam loopt halverwege 2014 af. De Deen heeft de intentie om zijn verbintenis te verlengen als hij deze zomer geen transfer maakt.

Onlangs meldde Eriksen in Deense media dat hij een overgang naar Tottenham Hotspur ziet zitten. "Tottenham is een mooie club, dat heb ik ook begrepen van mijn voormalige ploeggenoot Jan Vertonghen."

Willian

Tottenham, dat op korte termijn waarschijnlijk Gareth Bale voor een recordbedrag zal verkopen aan Real Madrid, zoekt een middenvelder nadat de club de strijd met Chelsea om Willian verloor.

De Braziliaan was al medisch gekeurd door de Spurs, maar koos op het laatste moment voor de club van manager José Mourinho.

De interesse voor Alderweireld is de afgelopen dagen eveneens gegroeid. Atletico Madrid is niet de enige club die zich voor de Belgische verdediger heeft gemeld.

Ook andere ploegen hebben Ajax inmiddels laten weten dat ze Alderweireld voor het einde van transfermarkt op 2 september willen overnemen.

Volg al het transfernieuws in de rubriek Transfertumult