Huub Stevens heeft zich met PAOK Saloniki niet weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. 

De Griekse ploeg kwam twee keer terug van een achterstand tegen Schalke 04, maar moest uiteindelijk met 3-2 het hoofd buigen voor de Duitse ploeg.

Het eerste duel in Gelsenkirchen was in 1-1 geëindigd.

PAOK moest het vanwege een straf stellen zonder de enthousiaste thuisfans. De Hongaar Adam Szalai, de vervanger van Klaas-Jan Huntelaar, zorgde voor rust voor 0-1.

Na de pauze bracht Stefanos Athanasiadis, bijgenaamd Klaus wegens dienst kortstondig verblijf bij Hertha BSC als junior, PAOK op gelijke hoogte. Jones leek zijn ploeg vervolgens te duperen met een tweede gele kaart.

Via Julian Draxler kwamen de Duiters toch opnieuw op voorsprong, maar Kostas Katsouranis bracht de thuisclub weer langszij. Nadat Miroslav Stoch (ex-FC Twente) namens PAOK nog een enorme kans had gemist, forceerde opnieuw Szalai de beslissing. Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers.

FC Basel

Ook FC Basel ging door naar de groepsfase van de Champions League dankzij de tweede overwinning (2-0) op Loedogorets uit Bulgarije.

Austria Wien verloor weliswaar thuis met 3-2 van Dinamo Zagreb, maar dat was voldoende dankzij de 2-0-zege in Kroatië van vorige week. Steaua Boekarest speelde gelijk bij Legia Warschau (2-2) en kwalificeerde zich op basis van uitgoals.

Bekijk de samenvatting van PAOK-Schalke

Bekijk de samenvatting van Basel-Loedogorets

Bekijk de samenvatting van Austria Wien-Dinamo Zagreb

Bekijk de samenvatting van Legia Warschau-Steaua Boekarest