Roger Federer is dinsdag op eenvoudige wijze doorgedrongen tot de tweede ronde op de US Open. De voormalige nummer één van de wereld was na bijna anderhalf uur klaar met Grega Zemlja: 6-3, 6-2 en 7-5.

Federer, als zevende geplaatst in New York, had twee sets lang weinig te duchten van de Sloveen. In het laatste bedrijf schroefde Zemlja zijn niveau op en maakte hij het de Zwitser nog lastig.

Federer bleef rustig en serveerde de wedstrijd op 6-5 gedecideerd uit. Hij stuit nu op Carlos Berlocq.

Ook Tomas Berdych plaatste zich simpel voor de tweede ronde. De Tsjech won met 6-1, 6-4 en 6-1 van Paolo Lorenzi en speelt nu tegen Denis Kudla.

Thuisspeler John Isner stond in zijn partij tegen de Italiaan Filippo Volandri maar vijf games af. Hij won met 6-0, 6-2 en 6-3. Isner treft in de tweede ronde Gaël Monfils.

Janowicz

Jerzy Janowicz werd al in de eerste ronde van de US Open uitgeschakeld. De halve finalist van Wimbledon was niet geheel fit en ging in drie sets ten onder tegen Maximo Gonzalez: 6-4, 6-4 en 6-2.

Janowicz verraste op het vorige Grand Slam-toernooi in Londen nog door tot de halve eindstrijd te reiken. Op het hardourt in New York had de als veertiende geplaatste Pool het een stuk lastiger.

Hij oogde niet fit en liet zich meerdere malen behandelen. Het mocht echter niet baten, want Gonzalez bleek te sterk voor Janowicz.

Ook Grigor Dimitrov overleefde de eerste ronde in New York niet. Het Bulgaarse talent, als 25e geplaatst, stond tegen de Portugees Joao Sousa lang op de baan, maar moest na drie uur afscheid nemen van zijn Amerikaanse fans: 6-3, 3-6, 4-6, 7-5 en 2-6.

Raonic

Milos Raonic plaatste zich zonder al te veel problemen voor de tweede ronde van de US Open. De als tiende geplaatste Canadees versloeg de Italiaan Thomas Fabbiano in drie sets: 6-3, 7-6 (6) en 6-3.

Raonic speelde een goede partij in het Louis Armstrong Stadium en kreeg weinig tegenstand van Fabbiano.

De nummer 176 van de wereld had moeite met de harde wind en kwam op zijn eigen service regelmatig in de problemen.

In de volgende ronde treft Raonic de Spanjaard Pablo Andujar, die Thiemo de Bakker versloeg.

Kohlschreiber

Ook Philipp Kohlschreiber sloeg zich eenvoudig naar de tweede ronde in New York. De Duitser was veel te sterk voor Collin Altamirano: 6-1, 6-3 en 6-1.

 De als 31e geplaatste Julien Benneteau verschafte zich eveneens toegang tot de volgende ronde. De Fransman had het lastig tegen de Pool Michal Przysiezny, maar won wel in vier sets: 6-4, 5-7, 6-4 en 6-4.