Thiemo de Bakker is dinsdag in de eerste ronde van de US Open uitgeschakeld. De Nederlander had weinig in te brengen tegen de Spanjaard Pablo Andujar: 6-4, 6-4 en 6-4.

Het is derde keer op rij dat De Bakker in de eerste ronde van een Grand Slam-toernooi wordt uitgeschakeld. Ook op Roland Garros en Wimbledon wist de Hagenaar geen partij in het hoofdtoernooi te winnen.

De Bakker begon in New York slecht aan de wedstrijd tegen Andujar. Hij werd gelijk gebroken en liep vanaf het begin achter de feiten aan. Met name de service van de nummer 99 van de wereld haperde.

Dat kostte de Nederlander ook in het tweede bedrijf snel een break. Hoewel De Bakker wel enkele breakpunten kreeg, verloor hij ook de tweede set.

De 27-jarige Andujar, nummer 55 van de wereld, brak De Bakker direct ook aan het begin van de derde set. De Hagenaar kwam nog wel terug tot 2-2, maar werd meteen weer gebroken. Die voorsprong gaf Andujar niet meer uit handen.

Door de uitschakeling van De Bakker is er nog maar één Nederlander actief op de US Open. Eerder verloren Kiki Bertens en Robin Haase hun openingspartij. Igor Sijsling komt later in actie.