NEC heeft Anton Janssen aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De oud-speler van de club is de opvolger van de vorige week ontslagen Alex Pastoor.

Janssen komt over van FC Oss, waar hij sinds vorig jaar hoofdtrainer was. NEC heeft in de persoon van Jack de Gier eveneens een nieuwe assistent-trainer vastgelegd.

De andere twee assistenten van Janssen zijn Ron de Groot en Wilfried Brookhuis, die dat onder Pastoor ook al waren.

Janssen begon en eindigde zijn actieve voetbalcarrière bij NEC. In de tussenliggende periode kwam de middenvelder ook uit voor Fortuna Sittard, PSV en het Belgische Kortrijk.

Pastoor werd na drie speelronden op straat gezet vanwege de tegenvallende resultaten. Zijn opvolger moest volgens NEC iemand zijn die de clubcultuur reeds kende en daarbij paste.

''Met hoofdtrainer Anton Janssen en zijn assistenten Jack de Gier, Ron de Groot en Wilfried Brookhuis hebben wij in onze ogen de juiste personen bij NEC die inhoud geven aan alle facetten die vandaag de dag van eredivisie-trainers gevraagd worden'', reageert technisch directeur ad-interim Edo Ophof op de clubsite.

Ademen

''Beide heren kennen de club goed en ademen de clubcultuur'', doelt hij op Janssen en De Gier. ''Zij passen dan ook uitstekend bij de visie en werkwijze van NEC waarbij ontwikkeling een prominente plek inneemt.''

De vijftigjarige Janssen deed als trainer ervaring op bij onder meer NEC A1, VV Gemert, Jong PSV en dus FC Oss.  Door de aanstelling van Janssen hebben nu liefst tien van de achttien eredivisietrainers ook ervaring als speler bij hun club.

Oud-spits De Gier (45) was al eerder assistent-coach bij NEC. Dit seizoen was hij hoofdtrainer van FC Blauw-Wit uit Amsterdam. Die club verlaat hij nu weer voor NEC.