CHICLAYO - De Argentijnse voetballers zijn woensdag overtuigend begonnen in de Copa America. De ploeg versloeg in het openingsduel in groep B van het Zuid-Amerikaanse kampioenschap Ecuador met 6-1.

Javier Saviola was de grote man bij de Argentijnen. De voetballer van Barcelona produceerde een hattrick met zijn treffers in de 64e, 75e en 79e minuut. De andere doelpunten kwamen op naam van Cristian Gonzalez (strafschop), Andres d'Alessandro en Luis Gonzalez. Delgado scoorde in de 62e minuut voor Ecuador. Hij tekende voor de 1-1, nadat Cristian Gonzalez in de vijfde minuut de score had geopend. Ecuador kwam er na dit doelpunt niet meer aan te pas.

De hoge uitslag verbaasde coach Marcelo Bielsa. "Ik had dit niet verwacht, maar ik was over alle aspecten van ons spel tevreden. Maar het is nog te vroeg om te juichen. Als we ons niet plaatsen voor de kwartfinales, hebben we met dit resultaat niets bereikt."

Zijn collega van Ecuador, Hernan Dario Gomez, zinspeelde op ontslag na de ontluisterende nederlaag. "Met een resultaat als dit ben je dicht bij de deur naar de uitgang", stelde de Colombiaan. In 2002 was hij nog een held toen hij Ecuador naar de eindronde van het WK in 2002 leidde.

Mexico - Uruguay, het andere duel in groep B, eindigde in 2-2. Verdediger Paolo Montero redde twee minuten voor tijd een punt voor Uruguay. Met het doelpunt gaf hij zijn rentree in het nationale elftal na een afwezigheid van twee jaar extra kleur. De ploeg speelde toen al met tien man, omdat invaller Richard Morales in de e minuut met rood van het veld werd gestuurd. Hij had twee minuten daarvoor de plaats ingenomen van Dario Silva.