Wayne Rooney zal geen transferverzoek indienen bij de directie van Manchester United, zo melden verschillende Engelse media. Een vertrek naar Chelsea lijkt daarmee van de baan.

Manager José Mourinho van de Londenaren stelde de 27-jarige spits maandagavond een ultimatum: binnen 48 uur moest hij laten weten of hij een overgang naar Chelsea ziet zitten.

Hoewel Rooney het nooit met zoveel woorden heeft gezegd, berichtten Engelse media de afgelopen weken dat de spits ontevreden is op Old Trafford omdat hij vorig seizoen tijdens een aantal belangrijke wedstrijden op de bank moest plaatsnemen.

Manchester United weigerde eerder deze zomer tot twee keer toe een bod van Chelsea op Rooney. De directie van de Engelse landskampioen heeft herhaaldelijk verklaard dat de aanvaller niet te koop is.

Mourinho

Rooney zou aan een 'heel belangrijk iemand in zijn loopbaan' hebben verteld dat hij wil vertrekken bij United, zo liet Mourinho maandag doorschemeren.

"Wij zijn echt niet zo dom om belangstelling te hebben voor een speler die niet mag vertrekken bij zijn club. We zullen nooit zomaar iets proberen, dan moet er iemand anders begonnen zijn. Als hij wil vertrekken, moet hij dat zeggen. En als hij toch wil blijven, dan moet hij dat óók aangeven."

Volg al het transfernieuws in de rubriek Transfertumult