Robin Haase heeft de eerste ronde van de US Open niet overleefd. De Hagenaar was op baan 10 in New York niet opgewassen tegen de Canadese qualifier Frank Dancevic: 7-6, 3-6, 7-5, 7-6 (3).

De partij tussen de nummers 59 en 152 van de ATP-ranglijst nam liefst drie uur en veertien minuten in beslag.

Met de uitschakeling van Haase is de Nederlandse delegatie in het enkelspel bij het Grand Slam-toernooi in New York tot de helft gereduceerd; eerder op de dag ging Kiki Bertens al onderuit. Thiemo de Bakker en Igor Sijsling komen nog in actie.

Haase verzuimde vooral zijn breakpunten te benutten. Van de vijftien geboden kansen benutte hij er slechts drie, waar Dancevic een stuk zuiniger met zijn mogelijkheden omsprong: drie uit vier.

Door de vroege eliminatie op Flushing Meadows wist Haase in 2013 slechts één keer de eerste ronde te overleven op een Grand Slam: op Roland Garros ging hij in de tweede ronde onderuit tegen Jerzy Janowicz.

Wel was hij verliezend finalist op het ATP-toernooi in Gstaad, waar hij zijn meerdere moest erkennen in Mikhail Joezjni, en was hij runner-up bij de challenger in Caltanissetta. Samen met Sijsling bereikte hij bovendien de finale van het dubbelspel op de Australian Open.

In de tweede ronde stuit Dancevic op de Spanjaard Tommy Robredo, die in vier sets won van de Canadees Marinko Matosevic: 6-3, 6-7 (6), 6-3 en 6-2.