Kiki Bertens is in de eerste ronde van de US Open uitgeschakeld. De Wateringse boog na twee sets voor Jie Zheng uit China: 6-1, 6-3. 

De partij nam één uur en twee minuten in beslag. Met de nummer 67 van de wereld is de volledige Nederlandse inbreng uit het vrouwentoernooi verdwenen.

Bertens leek in de beginfase niet de mindere van de elf plaatsen hoger gerangschikte Chinese. De wedstrijd verliep op service toen de vrouwen op 2-1 voor Zheng enkele minuten moesten wachten vanwege een regenbuitje.

Na een oponthoud van ongeveer tien minuten leek Bertens haar opslag opnieuw te houden, maar plotseling ging het mis. De break van Zheng werd gevolgd door nog een break en de Chinese trok de eerste set eenvoudig naar zich toe.

In het tweede bedrijf knokte Bertens voor wat ze waard was. Twee keer nam ze een break voorsprong, maar beide keren leverde ze hem direct weer in. Op 3-2 voor kreeg de Nederlandse een kans op een derde break, maar Zheng werkte hem weg. De Chinese sloeg even later wel toe en serveerde de partij uit.

De 21-jarige Wateringse reikte vorig jaar nog tot de tweede ronde op Flushing Meadows, maar kon die prestatie niet evenaren. Eerder dit jaar werd ze ook al in de eerste ronde van de andere drie Grand Slam-toernooien (Australian Open, Roland Garros en Wimbledon) uitgeschakeld.

Bertens wacht nu een enkeloperatie die ze uitgesteld had tot na de US Open. De ingreep houdt haar enkele maanden aan de kant.