Cardiff City heeft van sc Heerenveen toestemming gekregen om rond de tafel te gaan zitten met Alfred Finnbogason.

De Premier League-club heeft de belangstelling voor de IJslander kenbaar gemaakt bij de Friese club en mag in gesprek met de 24-jarige spits, weet Omrop Fryslân.

Heerenveen heeft de trefzekere aanvaller zelf maandagmiddag ook een aanbieding gedaan voor een contractverlenging van één jaar en een salarisverhoging.

"Maandag hebben we hem in een rustig gesprek verteld dat Cardiff City zich voor hem heeft gemeld", verklaart interim-directeur Gaston Sporre. "Alfred mag met die club gaan praten al hebben we het liefst dat hij blijft. Ons bod is ook weer een beetje in de richting opgeschoven van wat zij willen."

Finnbogason trof in de eerste vier duels van het seizoen liefst zes keer doel namens de Friezen. Afgelopen vrijdag stond hij met twee goals aan de basis van de remise tegen Ajax (3-3).

Sporre benadrukte dat Heerenveen een transfersom van minstens tien miljoen euro verlangt voor de spits, die momenteel de topscorerslijst in de eredivisie aanvoert. "Er zijn twee opties: óf Cardiff is serieus, óf Alfred blijft bij sc Heerenveen met eventueel een verbeterde aanbieding."

"Als hij gaat, denk ik aan een bod met zeven nullen en van papiertjes met lagere bedragen vouw ik zoals gezegd een vliegtuigje. Dat weet Cardiff City ook", aldus de interim-preses, die eerdere offertes van Cetic en Augsburg wegwuifde.