Teambaas Eric Boullier van Lotus verwacht dat Kimi Raikkonen zijn contract bij het Formule 1-team zal verlengen.

De huidige verbintenis van de 33-jarige Fin loopt eind dit jaar af. "Ik heb er vertrouwen in. Kimi houdt van het team en van de werkomgeving die wij voor hem hebben gecreëerd", laat Boullier weten in gesprek met Reuters.

"Natuurlijk heb ik er begrip voor dat hij garanties wil hebben over de kracht van het team, over de uitdagingen van volgend jaar, dat is logisch."

Boullier laat doorschemeren dat hij met een partij in onderhandeling is die het mogelijk moet maken het budget te verhogen.

"We willen er alles aan doen om op het hoogste niveau te acteren. Als je de eerste stap hebt gezet, probeer je weer verder te kijken. Het is vergelijkbaar met spelen in de Premier League. Je vecht eerst voor zeges en dan sta je in de top drie. Maar als je net zo succesvol en constant wil zijn als Manchester United, heb je andere investeringen nodig."

Raikkonen, de huidige nummer vier in de WK-stand, klaagde afgelopen weekeinde nog dat zijn salaris niet volledig is betaald. Volgens Boullier wordt dit snel opgelost.