Lewis Hamilton erkent dat het zeer moeilijk wordt om Sebastian Vettel dit seizoen van de wereldtitel in de Formule 1 af te houden.

Bekijk de samenvatting van de Belgische Grand Prix

De coureur van Red Bull Racing boekte zondag een overtuigende zege op Spa, waardoor zijn voorsprong op Hamilton in de WK-stand inmiddels 58 punten bedraagt. Hamilton moet bovendien ook nog Fernando Alonso voorbij.

"Het wordt nu heel lastig. Sebastian heeft gewoon al heel lang een fenomenale wagen tot zijn beschikking", vertelt Hamilton aan Sky Sports. "En hij maakt het zelf af. Red Bull Racing heeft de zaakjes goed voor elkaar."

De coureur van Mercedes realiseert zich dat hij bijna elke race voor Vettel moet finishen om kans te maken op de titel. "In het verleden is het ons gelukt om Red Bull af te troeven, maar het moment nadert dat we dat elke race moeten doen om de kloof te dichten."

Hamilton verwacht niet dat het over twee weken op Monza veel beter zal gaan, omdat de wagen ongeveer hetzelfde zijn. "Je komt met een bepaald pakket naar deze races en daar zit je aan vast. Ik zie Sebastian en Fernando ook als de favorieten voor de komende race.

"Misschien boeken we progressie, maar de kans is groot dat we het ongeveer net zo goed zullen doen. In elk geval zal het niet slechter gaan."