ARRAS - Met een tevreden gevoel verliet de Rabobank-equipe woensdag het kletsnatte Arras. De zesde plaats in de ploegentijdrit stemde tevreden. "Goed voor de moraal", meende Bram de Groot.

Het was even schrikken toen Levi Leipheimer een schuiver maakte op het door regen op sommige plaatsen spiegelgladde parkoers tussen Cambrai en Arras. "Het heeft ons misschien dertig seconden gekost", meende De Groot. "Buiten die tegenslag draaide het gewoon super."

Wegglijden

Leipheimer, de man voor het klassement, kwam er zonder lichamelijk ongemak vanaf. "Ik voelde mijn voorwiel wegglijden en ging onderuit. Vraag me niet hoe het kwam. Ik heb geen idee. Over de race ben ik verder zeer tevreden. Dit weer was eigenlijk best goed voor ons, we hebben een ploeg die heel goed in de regen kan rijden."

Koos Moerenhout eindigde met Lotto-Domo in het achterveld. Zoals verwacht kon de Australiër Robbie McEwen zijn leidende positie in het algemeen klassement na een dag al weer afstaan. "Een waardeloze dag", mopperde de Nederlander.

Moraal

"Halverwege hoorden we dat we al twee minuten achterstand hadden op Euskaltel, op dat moment de snelste ploeg. De moraal was daarna weg om nog volle bak door te rijden. Voor Robbie was het jammer, hij heeft niet echt kunnen genieten van het rijden in het geel."