AMSTERDAM - De Formule 1 Grand Prix in Engeland wordt wellicht verplaatst van het parcours in Silverstone naar Londen. Na het voorproefje van acht Formule 1 bolides in Londen, afgelopen dinsdag, gaan steeds meer stemmen op voor verplaatsing van het evenement.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

In hartje Londen reden coureurs zoals Ferrari's Luca Badoer, BAR's JensonButton, Minardi's Zsolt Baumgartner, Juan Pablo Montoya van Williams,Toyota's Cristiano da Matta en McLaren's David Coulthard over de beroemdeRegent Street. Alhoewel ze zich aan een maximumsnelheid van 120 kilometerper uur moesten houden, genoten toch duizenden Formule 1 fans van deronkende machines en het rokende rubber.

Londen

Aanstaande zondag start in Silverstone, in midden Engeland, de jaarlijkseGrand Prix. De toekomst voor dit parcours staat ter discussie voor na 2006.Belanghebbenden stellen dat de Grand Prix in Londen veel meer aanzien aan dehoofdstad zou verschaffen. Ook gezien de kosten en de schaal van hetevenement, zou de race beter in Londen gehouden kunnen worden. Criticistellen echter dat de Britten maar eerst ervoor zouden moeten zorgen dat deprestigieuze autorace naar Engeland blijft komen.

De organisatie van het voorproefje in Londen zette overigens ook twee ouderotten in gloednieuwe wagens, om de oudere generatie liefhebbers te behagen.Nigel Mansell, de wereldkampioen uit 1992, nam plaats in een Jordan, terwijlMartin Brundle, oud-coureur en nu Formule 1 presentator, een Jaguar door deRegent Street joeg.