HOUSTON - Alex Corretja heeft Pete Sampras verrast op de grasbaan in Houston. De Spanjaard versloeg zijn Amerikaanse opponent in een marathonpartij van bijna vier uur met 4-6 4-6 7-6 -5 6-4 en bracht de stand in de kwartfinales van de Daviscup op -1.

Op het uit Groot-Brittannië geïmporteerde gras nam Sampras zoals verwacht het initiatief. De zevenvoudig kampioen van Wimbledon won de eerste twee sets met 6-4, maar ging daarna steeds meer fouten maken.

In de tiebreak van het derde bedrijf nam Corretja een 6-0 voorsprong. Sampras kwam nog terug tot 4-6, maar moest de set toch afstaan. In een nerveuze strijd had Corretja daarna op de beslissende punten zijn zenuwen het beste onder controle.

"Dit is een van mijn mooiste zeges in mijn loopbaan", stelde Corretja, die in zijn carriére slechts tien partijen speelde op gras. "Het is toch wel bijzonder om tegen Sampras op deze ondergrond terug te komen van een 0-2 achterstand in sets. Ik geef ons een goede kans op een plaats in de halve finales".

Andy Roddick had voor Amerika de eerste wedstrijd gewonnen van Tommy Robredo.

In Buenos Aires pakte Argentinië een comfortabele 2-0 voorsprong op Kroatië. Zonder de geblesseerde Goran Ivanisevic lijken de Kroaten niet opgewassen tegen de Zuid-Amerikanen. Ivan Ljubicic en Ivo Karlovic verloren van Gaston Gaudio en Juan Ignacio Chela.