De wielerploeg Euskaltel houdt er na dit seizoen mee op. De Baskische formatie is er niet in geslaagd een nieuwe sponsor te vinden.

Maandag besloot telecombedrijf Euskaltel definitief geen geld meer te steken in de ploeg, zodat zelfs een verblijf op een lager niveau uitgesloten is.

"Vandaag is het een trieste dag voor Euskaltel en voor iedereen die het team gesteund heeft", aldus een statement van Basque Cycling Pro Team, het managementbureau achter de ploeg. "We betreuren het dat geen enkel bedrijf achter ons wil staan en zullen nu het project afbouwen."

Onder anderen Igor Anton, Samuel Sanchez en Mikel Nieve komen nu op de markt. De renners hadden vanwege de onzekere toekomst al toestemming gekregen om te onderhandelen met andere ploegen.

Euskaltel maakte sinds halverwege de jaren negentig deel uit van het peloton. Bekende renners die voor de ploeg hebben gereden zijn Roberto Laiseka, Haimar Zubeldia en Iban Mayo. De laatste jaren waren Anton en Sanchez de sterkhouders.

Jarenlang mochten er alleen maar Basken uitkomen voor de ploeg, maar vorig jaar besloot de teamleiding dat ook Spanjaarden en buitenlanders welkom zijn bij de formatie.

Eerder deze week circuleerde het gerucht dat de Russische zakenman Oleg Tinkov aast op de licentie van Euskaltel. De flamboyante Tinkov is nu nog cosponsor bij Saxo-Tinkoff.