NEC heeft de samenwerking met trainer Alex Pastoor per direct beëindigd.

Dat meldt de Nijmeegse club maandag. De directie van NEC ziet gezien de sportieve resultaten in de afgelopen periode geen goede basis meer voor een samenwerking. Ron de Groot en Wilfried Brookhuis nemen voorlopig de taken van Pastoor op zich.

"Wij zien vanwege de huidige resultaten op voetbalgebied geen toekomst meer tussen Pastoor en NEC. We hopen op korte termijn een nieuwe invulling te kunnen geven aan deze functie", laat technisch directeur ad-interim Edo Ophof weten.

Het ontslag van de 46-jarige Pastoor, die in de zomer van 2011 in dienst trad bij NEC, komt niet als een verrassing. De Nijmegenaren bezetten na drie speelrondes de laatste plaats in de eredivisie. Er werd nog geen punt gepakt. 

Afgelopen week sprak de leiding van de club al met de hoofdtrainer en werd nog niet besloten om uit elkaar te gaan. 

Zaterdag ging de ploeg van Pastoor thuis met 5-1 onderuit tegen PEC Zwolle. Na afloop verzamelde zich een groep supporters voor de hoofdingang van het stadion om hun onvrede te uiten. Twee dagen later Pastoor dus alsnog ontslagen. 

De Groot

De tijdelijke opvolger De Groot zat al twee keer eerder bij NEC op de bank als hoofdverantwoordelijke. In 2000 volgde hij Jimmy Calderwood op, die toen vertrok naar Schotland.

In dat jaar hield hij de Nijmegenaren in de eredivisie en bereikte hij de finale van de beker. Vijf jaar later nam hij op interimbasis het roer over van de opgestapte Cees Lok.

Brookhuis was tussen 1985 en 2000 de doelman van NEC. Hij was daarna nog enige tijd assistent-trainer in Nijmegen.