Ruud Vormer start zondagmiddag bij Feyenoord in de basis tegen Ajax. De oud-speler van Roda JC is een van de vier middenvelders in de ploeg van Ronald Koeman.

Jordy Clasie, Lex Immers en Tonny Vilhena completeren het Rotterdamse middenveld in de Arena. Ruben Schaken en Graziano Pellè vormen de aanval van Feyenoord.

Rechts achterin vervangt de negentienjarige Sven van Beek de geblesseerde Daryl Janmaat. Jordy van Deelen, die Janmaat vorige week tegen FC Twente verving, is geschorst. 

Joris Mathijsen en Bruno Martins Indi staan bij Feyenoord centraal achterin, omdat Stefan de Vrij geschorst is. Miquel Nelom start als linksback.

Ajax

Lasse Schöne start bij Ajax in de basis. De multifunctionele Deen vervangt Siem de Jong, die niet inzetbaar is vanwege een klaplong.

Ruben Ligeon staat op de positie van Ricardo van Rhijn. De rechtsback van Ajax mist de klassieker omdat hij vorige week tegen AZ een rode kaart kreeg.

Trainer Frank de Boer vertrouwt verder op de basisspelers van de afgelopen weken. Christian Poulsen is weer de verdedigende middenvelder van de kampioen uit Amsterdam.

De wedstrijd in de Amsterdam Arena begint om 12.30 uur.

Opstelling Ajax: Vermeer; Ligeon, Alderweireld, Moisander en Blind; Schöne, Poulsen en Eriksen; Krkic, Sigthorsson en Fischer.

Opstelling Feyenoord: Mulder; Van Beek, Martins Indi, Mathijsen, Nelom; Clasie, Vormer, Immers, Vilhena; Schaken, Pellè.