Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Burak Yilmaz

Opponenten Oranje in WK-kwalificatie winnen niet

De vijf opponenten van Oranje in poule D van de WK kwalificatie hebben woensdag allemaal gelijk gespeeld.
Door ANP/NUsport

Turkije kwam in een oefenwedstrijd in Istanbul tegen Ghana niet verder dan 2-2. De Turken leidden binnen een half uur met 2-0 door doelpunten van Burak Yilmaz en Umut Bulut van landskampioen Galatasaray. 

Invaller Asamoah Gyan, tegenwoordig actief bij Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten, deed halverwege de tweede helft iets terug en zorgde ook voor de eindstand van 2-2.

Roemenië, dat ook bij Oranje in de groep zit, sloot de test tegen Slowakije in Boekarest af op 1-1. Bogdan Stancu opende de score voor de gastheren vlak voor rust op aangeven van Gabriel Torje. Stanislav Sestak maakte na een klein uur gelijk.

Balázs Dzsudzsák voorkwam een nederlaag voor Hongarije in Boedapest door in de 57ste minuut uit een strafschop de 1-1 eindstand tegen Tsjechie op het scorebord te zetten.

Estland

Estland speelde woensdag gelijk tegen Letland. De ploeg van de nieuwe bondscoach Marians Pahars speelde in Tallinn weliswaar ruim een helft met tien man, maar hield de Letten desondanks op 1-1. Andorra hield Moldavië verdienstelijk op 1-1.

Estland is op 6 september de eerstkomende tegenstander van het Nederlands elftal in de WK-kwalificatie. Oranje gaat in groep D aan kop met de volle score van achttien punten uit zes wedstrijden. Hongarije heeft elf punten, Roemenië tien, Turkije zeven, Estland zes en Andorra is nog puntloos.


Lees meer over:

Turks elftalroemeens elftal

Aanbevolen artikelen