Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Adriënne Herzog

Atlete Herzog blijft dopinggebruik ontkennen

Adriënne Herzog ontkent dat ze doping heeft gebruikt. Dat liet de 27-jarige veldloopster via haar manager Rob Druppers weten.
Door Novum/NUsport/ANP

Weekblad Vrij Nederland schreef dinsdag te beschikken over een groot aantal mails waarin Herzog onder meer epo bestelt. De atlete zegt dat die mails niet van haar afkomstig zijn. 

Herzog, die momenteel in de Verenigde Staten verblijft, heeft aan Druppers laten weten 'enorm geschrokken' te zijn van alle ophef. Haar naam werd eerder al genoemd in een Spaans dopingonderzoek.

Druppers, die de sponsoring regelt van atleten voor een Amerikaans schoenenmerk dat ook Herzog sponsort, is voorlopig niet van plan de banden met Herzog te verbreken. Hij wacht eerst de vervolgstappen van de Dopingautoriteit en de Atletiekunie af.

In het sponsorcontract tussen het schoenenmerk en Herzog is vastgelegd dat het contract wordt ontbonden wanneer de atleet op doping gebruikt

Alberda

Volgens technisch directeur Joop Alberda heeft de Atletiekunie niet de rol van aanklager in de zaak-Herzog. Wel heeft de bond contact met de Dopingautoriteit over het artikel in Vrij Nederland, waarin sprake is van e-mailverkeer van Herzog en een andere atlete over handel in en gebruik van verboden middelen.

''De Dopingautoriteit heeft inmiddels bekendgemaakt dat zij actie zal ondernemen. Wij hebben het artikel voor kennisgeving aangenomen. We kunnen ook niet beoordelen of de informatie op rechtmatige wijze is verkregen, maar het is eventueel aan de rechter om daarover te beslissen. Wij beschikken in ieder geval niet over die mailtjes'', aldus Alberda.

Aanbevolen artikelen