Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Dirk Kuijt

Ook Kuijt moet ontmoeting met Portugal missen

Dirk Kuijt mist woensdagavond de vriendschappelijke uitwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Portugal.
Door ANP/NUsport

De aanvaller van het Turkse Fenerbahce heeft het trainingskamp van Oranje in Faro verlaten. Hij is op weg naar Istanbul.

Kuijt kwam dinsdagavond op de afsluitende training voor het oefenduel hard in botsing met Jonathan de Guzman. Hij liep een wond boven zijn linkeroog op.

De Guzman verloor zelfs even het bewustzijn. Hij verliet het speelveld per brancard. De middenvelder van Swansea City heeft een hersenschudding opgelopen, zo bleek na uitvoerig onderzoek in een nabijgelegen ziekenhuis.

Vliegen

Bondscoach Louis van Gaal had geen basisplaats in petto voor Kuijt. De Guzman zat wel bij de eerste elf, maar die wordt vervangen door Georginio Wijnaldum.

De PSV'er gaat een middenveld met Kevin Strootman en Rafael van de Vaart vormen. De defensie van Oranje bestaat uit doelman Michel Vorm, debutant Paul Verhaegh, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daley Blind. Robin van Persie, Arjen Robben en Jeremain Lens starten als aanvallers.

De Guzman heeft zich inmiddels weer bij zijn ploeggenoten in het spelershotel gevoegd. Het is nog onduidelijk of de middenvelder na de wedstrijd mee terug naar Amsterdam mag vliegen. Na het wegvallen van De Guzman en Kuijt bestaat de selectie van het Nederlands elftal nog uit zestien veldspelers en drie doelmannen.


Lees meer over:

OranjeDirk Kuijt

Aanbevolen artikelen