ARNHEM - Vitesse neemt tot maandag de tijd om namens Mahamadou Diarra te reageren bij de KNVB. De openbare aanklager van de voetbalbond stelde een onderzoek in naar de middenvelder, omdat hij tijdens de wedstrijd tegen Ajax op het hoofd van Steven Pienaar zou hebben gestaan. Ook zou hij een kopstoot hebben uitgedeeld aan Jan van Halst.
Vitesse
Ajax

Beide overtredingen zijn door scheidsrechter Bossen niet opgemerkt, maar werden wel geregistreerd door tv-camera's. "Wij voeren gesprekken met onze advocaat om te kijken welke actie wij ondernemen", zei vrijdag de woordvoerder van Vitesse. "Aangezien wij vrijdagochtend op de hoogte zijn gebracht, kregen we ook de tijd om de zaak rustig te onderzoeken."

Sturing

Trainer Edward Sturing kan de komende weken geen beroep doen op verdediger Michael Dingsdag. De jeugdinternational kreeg tijdens de bekerwedstrijd met het tweede elftal tegen de reserves van Ajax de rode kaart, waarna hij voor vier wedstrijden werd geschorst. Tijdens die periode mag hij ook niet uitkomen voor de A-selectie.

/DOSSIEREredivisie