Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Douwe Amels

Hoogspringer Amels uitgeschakeld op WK atletiek

Douwe Amels is er dinsdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het hoogspringen bij de WK atletiek in Moskou.
Door NUsport/ANP

De 21-jarige atleet sprong tot drie keer toe niet over 2,22 meter nadat hij nog wel de aanvangshoogte van 2,17 meter had gehaald.

Amels heeft een persoonlijk record van 2,28 meter. "Ik vermoed dat 2,26 meter wellicht al voldoende is voor de finale. Dat had ik moeten halen", zei Amels na afloop. "Ik wist dat het een grote klus werd, maar ik was er klaar voor. Helaas heb ik niet kunnen stunten, maar deze ervaring is mooi meegenomen."

Zelf begreep hij nog niet goed waarom het op de hoogte van 2,22 in de laatste poging niet lukte. "Het is een nieuwe ervaring om op 2,17 te beginnen. Daar hebben we wel aan gewerkt. Aan de ene kant is het als je hier op de baan staat net als bij andere wedstrijden."

Rugzak

"Ik was ook niet overdreven zenuwachtig. Maar aan de andere kant voelt het allemaal heel anders dan een jeugdtoernooi. Daarom is het wel goed dat ik dit in mijn rugzak heb", stelde Amels.

De Europees kampioen bij de neosenioren werd vrij laat bij de Nederlandse WK-selectie gehaald.

Om direct zeker te zijn van uitzending had hij formeel 2,29 meter moeten halen. Technisch directeur Joop Alberda gaf echter groen licht nadat Amels 2,28 meter sprong.


Lees meer over:

WK atletiek

Aanbevolen artikelen