Kenneth Vermeer meldde zich maandag gewoon bij het Nederlands elftal, dat zich voorbereidt op de oefeninterland tegen Portugal van woensdag.

De doelverdediger van Ajax liet zich zondagmiddag tijdens het competitieduel met AZ nog wisselen wegens ziekte.

"Momenteel heb ik helemaal nergens last van", aldus Vermeer. "Ik heb niet overwogen om af te zeggen. Gisteren heb ik gewoon op bed gelegen en nu gaat het weer."

Vermeer vertelde dat hij voor de wedstrijd nergens last van had. "Maar na een half uur voelde ik plotseling iets opkomen."

De selectie bestaat uit 21 spelers. Wegens een blessure meldden Stijn Schaars en Daryl Janmaat zich zondag af. Ricardo van Rhijn werd bij de groep gehaald.

Verhaegh

Paul Verhaegh maakt voor het eerst zijn opwachting in de selectie. "Ik ben al een paar jaar weg uit Nederland en dan is dit een bevestiging dat ik goed bezig ben", aldus de 29-jarige verdediger van de Duitse club Augsburg.

"Ik wist niet dat ik gevolgd werd, wel dat ze me in de tijd van Bert van Marwijk hebben bekeken. Je rekent er niet meer op en als dan zo'n bericht komt, ben je daar natuurlijk hartstikke blij mee. En daar ben ik ook trots op."

Maandag om 18.00 uur traint het Nederlands elftal op de velden van Quick Boys. Dinsdag om 11.45 uur vliegt de selectie naar Portugal.

Slechte balans

Nederland heeft een uiterst slechte balans in wedstrijden tegen Portugal. De elf ontmoetingen leverden slechts één zege op.

Portugal toonde zich onder meer tijdens het EK 2004, WK 2006 en EK 2012 te sterk voor Oranje.

Het Nederlands elftal hervat op 6 september de WK-voorronde met een uitwedstrijd tegen Estland.

Oranje won de eerste zes wedstrijden in de kwalificatiereeks en heeft in poule D een voorsprong van liefst zeven punten op nummer twee Hongarije.

Lees alles over het Nederlands elftal op NUsport