Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Erik Cadee

Cadée loopt WK-finale discuswerpen mis

Erik Cadée is er maandag niet in geslaagd de finale van het discuswerpen te halen bij de wereldkampioenschappen in Moskou.
Door NUsport

De Nederlander kwam in de kwalificaties niet verder dan 62 meter en 14 centimeter en dat was net niet genoeg om zich bij de beste twaalf te scharen.

Cadée kwam in zijn tweede poging het verst. De eerste worp resulteerde in 61,75 en zijn laatste wapenfeit was een ongeldige poging.

Uiteindelijk werd Cadée veertiende en kwam hij 31 centimeter tekort voor een finaleplaats. Het resultaat heeft grote gevolgen aangezien hij zijn A-status van de NOC*NSF verliest.

De Brabander, die de afgelopen weken nog een paar keer verder kwam dan 65 meter, liet na afloop duidelijk zijn teleurstelling blijken. "Ik heb mezelf al klappen gegeven.  De eerste worp ging te rustig, bij de tweede was ik te gretig. De derde verkloot ik. Het hele seizoen is naar de kloten."

Top acht

Voor de WK zei Cadée nog tegen NUsport dat een top acht-klassering zijn doel was. "Alleen met de top acht ben ik tevreden, zeker als ik het maximale er dan heb weten uit te halen. Wat dat maximale is? Als alles op zijn plek valt moet een worp van 66 meter plus mogelijk zijn. Dat zit zeker in mijn achterhoofd."

Met het verlies van zijn status en een flinke financiële impuls was Cadée naar eigen zeggen niet bezig.  "Daar voel ik geen extra druk door, hoewel het best belangrijk is die te behouden. Maar tijdens de wedstrijd zelf denk ik daar echt niet aan. Dan ben ik er niet mee bezig."


Lees meer over:

WK atletiekErik Cadée

Aanbevolen artikelen