Golfer Jason Dufner heeft zondag het PGA Championship in het Amerikaanse Rochester gewonnen. De 36-jarige Amerikaan eindigde tien onder par, twee slagen beter dan landgenoot Jim Furyk. Het is Dufners eerste Major-titel.

Bekijk de video van het PGA Championship

Twee jaar geleden stond Dufner al op het punt om een Major te pakken maar hij ging toen in de slotronde compleet de mist in.

Op de laatste vier holes van het PGA Championship gaf hij een voorsprong weg van vijf slagen en eindigde hij uiteindelijk als tweede.

"Het dringt nog niet echt tot me door, ik kan het niet geloven'', zo stamelde Dufner nadat hij op een recordscore van 270 slagen (tien onder par) was geëindigd.

"Het voelt heel, heel goed om hier nu eindelijk wel te winnen. Het is heel moeilijk om hier te winnen, maar mijn naam staat wel voor altijd op die beker. Niemand kan dat nog van me afpakken.''

Op dreef

In Rochester was Dufner het hele toernooi goed op dreef. Zo schreef hij vrijdag op de Oak Hill Country Club geschiedenis door de tweede ronde in slechts 63 slagen te doen en dat is een nieuw baanrecord.

Tiger Woods kon geen potten breken. De Amerikaan eindigde met vier boven par ergens in de middenmoot.

Joost Luiten deed ook mee aan het toernooi, maar hij haalde de cut niet.