LIVERPOOL - Jari Litmanen is ongelukkig bij Liverpool. De oud-speler van Ajax heeft bij de Engelse club de afgelopen anderhalf jaar nauwelijks op het veld gestaan. Litmanen wil desondanks het laatste jaar van zijn contract uitdienen.
Jari Litmanen

"Ik had meer van mijn transfer verwacht, maar als je niet speelt is het moeilijk om enthousiast te blijven", bekende de -jarige Finse international aan de Engelse krant
The Guardian

Manager Gerard Houllier contracteerde Litmanen in januari 2001 van Barcelona. De aanvaller speelde sindsdien negentien wedstrijden. "Ik geef toe dat de laatste twee seizoenen me geen gelukkig mens hebben gemaakt. Ik had een groter aandeel willen hebben in de race voor de titel. Het is een keuze van de manager en hij legt niet uit waarom hij me niet opstelt. Het enige dat ik hoor is "we hebben een grote selectie en iedereen komt aan bod".

Owen en Heskey

Bij Liverpool zijn Michael Owen en Emile Heskey de vaste spitsen. Als ze geblesseerd of vermoeid waren Robbie Fowler en Nicolas Anelka de vervangers. Liverpool kocht deze zomer ook nog de Senegalees El-Hadji Diouf.

Litmanen onderhandelde met Ajax over een rentree in Amsterdam, maar kwam niet tot een akkoord. "Ik moet mijn situatie accepteren, ook al voel ik me er soms ellendig bij. Ik denk dat Liverpool er niet op had gerekend dat ik nog steeds hier zou zijn. Waarschijnlijk zit ik hier nog een jaar, ik zie geen oplossing."