Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Usain Bolt

Bolt herovert wereldtitel op 100 meter sprint

Usain Bolt heeft zijn wereldtitel op de 100 meter sprint heroverd. De Jamaicaanse wereldrecordhouder, die twee jaar geleden werd gediskwalificeerd, won bij de wereldkampioenschappen in Moskou in 9,77 seconden.
Door NUsport

Bolt bleef de Amerikaan Justin Gatlin en de Jamaicaan Nesta Carter voor. Zij veroverden respectievelijk zilver en brons. In de finale verschenen vier Jamaicanen aan de start.

Bolt veroverde vier jaar geleden op de WK in Berlijn zijn eerste wereldtitel. Ook zette hij destijds het wereldrecord (9,58) neer.

Twee jaar later ging het echter mis in Daegu. In de Zuid-Koreaanse stad werd hij gediskwalificeerd na een valse start. Op de Olympische Spelen van 2008 (Peking) en 2012 (Londen) veroverde de Jamaicaan goud op de 100 meter.

Martina

Churandy Martina ontbrak in de finale. De atleet van Curaçao eindigde in zijn halve finale als vierde in een tegenvallende tijd van 10,09 seconden.

Zowel in klassering als tijd schoot de kopman van de Nederlandse atletiekploeg tekort om bij de beste acht te horen. Hij richt zich nu op de 200 meter en de 4x100 meter.

Aanstaande zaterdag staat de finale van de 200 meter op het programma.


Lees meer over:

Usain Bolt

Aanbevolen artikelen