Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Churandy Martina

Martina mist WK-finale 100 meter

Churandy Martina heeft zich op de wereldkampioenschappen atletiek in Moskou niet weten te plaatsen voor de finale van de 100 meter.
Door NUsport/ANP

De atleet van Curaçao eindigde in zijn halve finale als vierde in een tegenvallende tijd van 10,09 seconden.

Zowel in klassering als tijd schoot de kopman van de Nederlandse atletiekploeg te kort om bij de beste acht te horen, die later op de zondagavond om de medailles gaan strijden op het koningsnummer. 

De Jamaicaanse wereldrecordhouder Usain Bolt won de race in 9,92, voor de Amerikaan Mike Rodgers in 9,93.

Jamaica

In de finale komen vier sprinters uit Jamaica aan de start. Naast Bolt zijn dat Nesta Carter, Kemar Bailey-Cole en Nickel Ashmeade. Laatstgenoemde spurtte naar de beste tijd in de halve finales in 9,90. De Amerikaan Justin Gatlin, de Brit James Dasaolu en de Fransman Christophe Lemaitre vullen de finale aan.

Martina had wegens een liesblessure niet de beste voorbereiding op de WK, maar hij gokte erop dat hij toch op tijd in topvorm zou zijn. 

Mijn best gedaan

Zijn 10,03 in de aanloop naar Moskou gaf hem vertrouwen, maar op het beslissende moment was er toch niet de gewenste snelheid. Martina komt later dit WK nog uit op de 200 meter en zal normaal gesproken ook de estafette 4x100 meter lopen.

"Ik wist dat ik onder de tien seconden moest lopen. Nu eerst trainen hoe de 200 meter gaat in de bocht. Bolt moet goed starten dan wint hij straks. "Ik heb mijn best gedaan", zei Martina na afloop.


Lees meer over:

Usain BoltChurandy MartinaWK atletiek

Aanbevolen artikelen