Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Joris Mathijsen

Feyenoord met Mathijsen en Vilhena tegen FC Twente

Ronald Koeman heeft na de matige competitiestart meteen ingegrepen bij Feyenoord voor de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De coach heeft zijn elftal ten opzichte van de nederlaag bij PEC Zwolle op vier plekken gewijzigd.
Door NUsport/Charlie Bootsman

Rechtsback Daryl Janmaat is noodgedwongen niet van de partij met een heupblessure. Jordy van Deelen is zijn vervanger. De twintigjarige verdediger maakt zijn debuut in de basis.

Joris Mathijsen keert terug in de defensie ten koste van Miquel Nelom. Bruno Martins Indi schuift op naar linksback, net zoals vorig seizoen het geval was.

Op het middenveld maakt Tonny Vilhena zijn rentree bij de eerste elf. Ruud Vormer is daardoor weer naar de bank verwezen. Daar zit ook John Goossens omdat Sekou Cissé begint als linksbuiten.

Tadic

Bij FC Twente is Dusan Tadic terug van een knieblessure. De Serviër bleef vorige week tegen RKC Waalwijk nog negentig minuten op de bank, maar neemt nu de plaats van Joshua John in.

Kyle Ebecilio heeft op het middenveld zijn eerste basisplaats. Willem Janssen zit daardoor op de bank naast onder meer Dario Tanda, die zijn plek op de middelste linie heeft moeten afstaan aan Shadrach Eghan.

Feyenoord en Twente willen in de 'lunchwedstrijd' om 12.30 uur graag hun teleurstellende ouvertures van het seizoen goedmaken. De Rotterdammers gingen met 2-1 onderuit in Zwolle en de Tukkers speelden thuis met 0-0 gelijk tegen RKC.


Lees meer over:

FeyenoordFC TwenteDaryl Janmaat

Aanbevolen artikelen