Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
MVV

MVV boekt kleine zege op Jong Twente

MVV Maastricht heeft in de Jupiler League de eerste zege van het seizoen binnen.
Door ANP

De Limburgers wonnen zaterdag op eigen veld in de tweede speelronde van Jong FC Twente, 1-0. Het doelpunt viel al vroeg, na tien minuten, en kwam op naam van de Belg Tom van Hyfte.

MVV had zijn eerste wedstrijd verloren, van Dordrecht. Jong FC Twente daarentegen was gestart met een zege op FC Oss (3-0), vooral dankzij twee doelpunten van Felitciano Zschusschen.

De spits ontbrak deze keer omdat hij deel uit maakt van de selectie van het eerste elftal.

De ontmoeting tussen MVV en de jeugd van Twente werd in de openingsfase even stilgelegd omdat er door het thuispubliek vuurwerk werd afgestoken, uit protest tegen de toetredeing van de beloftenelftallen tot de Jupiler League.

FC Dordrecht

FC Dordrecht won ook zijn tweede duel in de Jupiler League. Het elftal versloeg zaterdagavond in Groesbeek de voormalige amateurs van Achilles '29. Dordrecht won met 4-1 van de debutant in het betaalde voetbal.

Erixon Danso maakte twee doelpunten voor het team van coach Harry van den Ham. Ook Giovanni Korte en Paul Gladon scoorden. De treffer van Achilles, de 1-1, kwam op naam van Frank Hol. Dordrecht won in de eerste speelronde al van MVV. Achilles speelde eerder gelijk bij Emmen.

De Graafschap behaalde zijn eerste punten door te winnen van Almere. In Doetinchem werd het 1-0. Jordan Garcia-Calvete scoorde.


Lees meer over:

jupiler leaguemvv

Aanbevolen artikelen