Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Joost Luiten PGA Championship

PGA Championship na twee dagen voorbij voor Luiten

Voor golfer Joost Luiten zit het PGA Championship er na twee dagen al op. De 27-jarige golfer uit Bleiswijk had vrijdag 73 slagen nodig voor zijn tweede omloop, waarmee hij uitkwam op een totaal van 144.
Door ANP/golf.nl

Dat was één slag te veel om de 'cut' te halen en ook de laatste twee rondes van het majortoernooi op de baan van Oak Hill Country Club mee te doen.

Een 'double bogey' op de achttiende en laatste hole brak Luiten uiteindelijk op. "Daardoor miste ik de cut met 1 slag. Ik speelde goed in de heftige regen, maar ik kon de fouten op het einde niet voorkomen'', meldde de beste Nederlandse golfer via Twitter.

"Mijn drive was toch al niet goed vandaag en die op achttien was helemaal slecht. Ik kom bij mijn bal, kan ik hem niets eens zien. Ik probeer hem met mijn wedge de lucht in te krijgen, maar dat ging ook al niet goed. Ik heb deze hole gewoon amateuristisch gespeeld", vervolgde Luiten tegen golf.nl.

"Je hebt het gezien, ik heb deze week geen bogey gemaakt als mijn teeshot op de fairway lag. Mijn ijzerspel is beide dagen goed geweest. Dat is in ieder geval wel een positieve conclusie. En daarnaast, het is jammer, maar zulke dingen gebeuren. Ik moet de goede dingen meenemen naar de volgende toernooien en aan de andere dingen werken."

Regen

Luiten had het PGA Championship in Rochester geopend met een ronde van 71 slagen. De Bleiswijker, die vorig jaar als 21e eindigde op het majortoernooi, begon vrijdag met een birdie op de eerste hole. Hij moest vervolgens echter ook vier bogeys op zijn scorekaart noteren en tot slot zelfs een dubbele (twee boven par) op de laatste hole.

Luiten verkeert net onder de streep wel in goed gezelschap. Ook de Belgische golfer Nicolas Colsaerts kwam uit op 144 slagen, net als de Amerikaan Bubba Watson, vorig jaar winnaar van de Masters op Augusta. Ook de Engelse topper Luke Donald haalde de cut niet; hij kan met 145 slagen naar huis.

Vanwege de regen konden nog niet alle golfers hun ronde voltooien.


Lees meer over:

PGA ChampionshipJoost Luiten

Aanbevolen artikelen