Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Robin de Kruijf

Volleybalsters buigen diep voor Servië bij World Grand Prix

De Nederlandse volleybalsters hebben weer een nederlaag moeten incasseren in de World Grand Prix.
Door ANP

De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen had vrijdag in Belgrado weinig in te brengen tegen gastland Servië: 18-25 16-25 21-25.

Oranje had vorige week bij de start van de World Grand Prix in Macau twee van de drie wedstrijden verloren.

De volleybalsters nemen het zaterdag in Belgrado op tegen de Verenigde Staten, dat de wereldranglijst aanvoert, en sluiten het tweede speelweekeinde zondag af tegen Algerije. De derde reeks groepswedstrijden is volgende week in Kazachstan, met verder Brazilië en Cuba als tegenstanders.

Net als tegen Europees kampioen Servië vorige week in Macau vormden Femke Stoltenborg, Judith Pietersen, Maret Grothues, Anne Buijs, Robin de Kruijff, Quinta Steenbergen en libero Kirsten Knip de basis. Lonneke Sloetjes, Laura Dijkema en Kim Renkema kregen eveneens speeltijd.

Buijs

Buijs was met tien punten het meest productief bij Oranje; Servië bouwde vooral op de klappen van Jovana Brakocevic en Brankica Mihajlovic die beiden zeventien punten lieten aantekenen.

"Onze blokkering en service liepen in het begin goed, maar het probleem was dat we niet tot scoren kwamen'', zei spelverdeelster Stoltenborg. "En dat is wel nodig tegen dit soort sterke teams. Tegen de Verenigde Staten kunnen we het alleen maar beter doen.''


Lees meer over:

VolleybalstersWorld Grand Prix

Aanbevolen artikelen