AMERSFOORT - De tennisbond KNLTB gaat Martin Verkerk bijsportkoepel NOCNSF voordragen voor de Olympische Spelen in Athene.Met een 36e plaats bij de laatste Champions Race heeft de tennisseruit Alphen aan den Rijn volgens de bond vormbehoud getoond.

Verkerk verdiende vorig jaar met zijn finaleplaats op RolandGarros een olympische nominatie. Om deze te verzilveren moest hijna Wimbledon van dit jaar bij de eerste vijftig op de ranglijststaan.

Geen interesse

Verkerk zal in Athene waarschijnlijk de enige Nederlandsedeelnemer bij het tennistoernooi zijn. Sjeng Schalken liet aleerder weten geen interesse te hebben. Raemon Sluiter heeft van deinternationale bond ITF wel een van de zestien wildcards gekregen,maar hij heeft niet aan de Nederlandse kwalificatie-eisen voldaan.Hij had hiervoor een kwartfinale op een Grandslam of een halvefinale bij een toernooi om de Masters Series moeten halen.

Technisch directeur Hans Felius van de KNLTB houdt nog kleinehoop dat Sluiter toch mag meedoen. "Ik heb de situatie rond dewildcard met Joop Alberda van Team de Mission besproken, maar hijhoudt vast aan de Nederlandse eisen. Ik begrijp zijn standpunt,maar aangezien de ITF met het IOC ook een afspraak heeft, houd iktoch hoop. We zullen moeten afwachten wat er nu gebeurt. Het is eenzaak van het IOC, ITF en NOCNSF. Wij kunnen niet veel meer doen."