ATHENE - Het Griekse elftal is op grootse wijze onthaaldin Athene. Na ontvangst op de luchthaven volgde een enormvolksfeest in het oude olympisch stadion waar de succesvollevoetbalploeg van bondscoach Otto Rehhagel door bijna 50.000 mensenwerd toegezongen. Uren voor de aankomst van de ploeg was hetcomplex al volgestroomd met het in blauw-wit getooide Grieken.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Het team landde maandagavond om zes uur plaatselijke tijd opGriekse bodem. Twee brandweerwagens maakten met twee waterstraleneen triomfboog over het vliegtuig. Ongeveer 5000 fans verwelkomdende voetballers op vliegveld in Athene. Om veiligheidsredenen had depolitie niet meer mensen toegelaten.

Felicitaties

De spelers en de trainerkregen felicitaties van diverse vertegenwoordigers van de regering.Ook werd het Griekse volkslied gespeeld.


Spelersbus verlaat vliegveld Athene

Onder een haag van feestende mensen en met een escorte vanveertig agenten op motor legden de spelers en Rehhagel met veleminuten vertraging de 35 kilometer lange tocht van de luchthavennaar het stadion af. Volgens de politie waren er zo'n 500.000Grieken op de been. Wegens veiligheidsvoorschriften moest depolitie vele geïnteresseerden de toegang tot het stadion ontzeggen.

Grote vreugde

Premier Costas Karamanlis sprak zijn waardering uit over deprestatie van de mannen van Rehhagel. "Sinds gisteravond heeftGriekenland naam gemaakt in de hele wereld in deze magische sportvoetbal. Deze grote vreugde verbroedert ons en ik weet zeker datdit zal doorzetten bij de Olympische Spelen."