Titelverdedigers Sanne Keizer en Marleen van Iersel hebben de groepsfase op het EK beachvolleybal in het Oostenrijkse Klagenfurt als groepswinnaar afgesloten.

De Nederlandse vrouwen wonnen donderdag in drie sets (19-21 21-14 15-5) van het Tsjechische koppel Kristyna Kolocova/Marketa Slukova en gaan daardoor ongeslagen door naar de achtste finales.

Ook Jolien Sinnema en Michelle Stiekema verzekerden zich donderdag van de groepswinst. Het tweetal won hun laatste groepswedstrijd, net als de voorgaande poulewedstrijden, met 2-0 (21-13 21-14). Ditmaal moesten de Oostenrijkse vrouwen Lena Maria Plesiutschnig en Magdalena Jirak hun meerdere erkennen in de Nederlanders.

In dezelfde poule eindigden Madelein Meppelink en Sophie van Gestel door hun 2-1-winst op Barbara Hansel en Katherina Elisabeth Schützenhöfer uit Oostenrijk als tweede.

De setstanden waren 18-21 22-20 15-11 in het voordeel voor de Nederlanders. Meppelink en Van Gestel moeten een tussenronde spelen voor een plek bij de laatste zestien.

Van der Vlist/Wesselink

Jantine van der Vlist en Marloes Wesselink verloren hun derde groepsduel en zijn als de nummer twee van hun poule eveneens veroordeeld tot het spelen van een tussenronde.

De Spaanse vrouwen Liliana Fernández Steiner en Elza Basquerizo MacMillan waren in drie sets (21-15 18-21 15-11) te sterk voor de Nederlanders.