De kansen op een hoge klassering voor de Nederlandse zevenkampsters Nadine Broersen en Dafne Schippers bij de komende wereldkampioenschappen atletiek in Moskou zijn woensdag opnieuw gestegen.

Na de afmelding op dinsdag van de Russische wereldkampioene Tatjana Tsjernova volgde woensdag die van olympisch kampioene Jessica Ennis-Hill.

De Britse meerkampster is niet voldoende hersteld van een achillespeesblessure. Tsjernova liep bij de nationale titelstrijd van haar land een knieblessure op.

Het wegvallen van de atlete is een grote klap voor de Britse ploeg. Ennis geniet in eigen land grote populariteit. De meerkampster is het vrouwelijke boegbeeld van de atletiek in Groot-Brittannië. Vorig jaar werd Ennis wereldwijd verkozen tot sportvrouw van het jaar.

Ennis, die in 2009 de wereldtitel veroverde in Daegu, verklaarde dat ze nog niet genezen is. ''Ik heb me geconcentreerd op pijnbestrijding, zodat ik kon trainen voor de WK. Helaas moet ik nu vaststellen dat het niet de juiste aanpak is geweest. Ik baal stevig, want geen elke atleet wil de grote kampioenschappen missen.''

Olympische Spelen

Broersen eindigde in mei als tweede op de zevenkamp van Götzis met een puntenaantal van 6345, vlak voor Schipeprs die met 6297 punten derde werd.

Ze staat daarmee zevende op de mondiale jaarlijst. Schippers bezet de elfde plaats. Tsjernova voert die lijst aan met 6623 punten, maar zij is in Moskou dus geen concurrente meer.

Zowel Broersen als Schippers gaven dinsdag op Papendal aan dat zij hun prestaties bij de Olympische Spelen in Londen willen evenaren of verbeteren.

De 23-jarige Broersen werd dertiende in Londen, de 21-jarige Schippers werd twaalfde.

Lees alles over de WK atletiek op NUsport