Tenniscoach Bob Brett stelt dat zijn voormalige pupil Marin Cilic hem heeft verteld dat hij positief heeft getest bij een dopingcontrole tijdens het ATP-toernooi in München in april.

Kroatische media berichtten afgelopen weekeinde al dat de nummer vijftien van de wereld momenteel een schorsing van drie maanden uitzit.

"Hij vertelde me in een telefoongesprek dat hij positief heeft getest", aldus Brett in The Guardian.

"Het ging om een te hoog gehalte aan glucose, nadat hij een middel had gebruikt. Een van de mensen in zijn team heeft het product gekocht in een apotheek. Ik begreep ook van Marin dat hij mee wil werken met de tennisautoriteiten. Hij was gewoon onoplettend."

Cilic, die in 2010 de halve finales bereikte op de Australian Open, zou tijdens Wimbledon op de hoogte zijn gesteld van de positieve test.

In Londen besloot hij zich terug te trekken voor zijn partij in de tweede ronde tegen Kenny de Schepper. De Kroaat gaf een knieblessure als reden op.

Teleurgesteld

Brett is teleurgesteld in de tennisser met wie hij liefst negen jaar samenwerkte tot de twee afgelopen mei uit elkaar gingen.

"Ik heb hem zo vaak uitgelegd dat hij niet zomaar ergens producten moet aanschaffen. Die kunnen vervuild zijn. De spelers geloven dat alles goed is. Ze zijn een beetje naïef en worden later daarvoor bestraft."